Pogrešan šef!

Da li nekada imate utisak da radite za pogrešnog šefa?

Postoje dobri i loši šefovi. Neki od nas imaju sreće da se susreću samo sa dobrim šefovima, dok drugi nažalost imaju iskustva i sa lošim šefovima.
Da li se vaš šef ponaša na neki od sljedećih načina? Ako je odgovor da, jasno vam je da radite za pogrešnog šefa.

1. Pripisuje sebi vaše zasluge
Ako vaš šef sebi pripisuje uspjeh za koji ste vi zaslužni, to znači da je u pitanju osoba koja je ljubomorna i koja vas potcjenjuje. Na ovaj način oni pokušavaju da sebe bolje predstave u očima svojih šefova, dijelom i zbog nesigurnosti koju osjećaju. Vaše ideje odjednom postaju hit i as u rukavu šefa, naravno on se nije sjetio da ste vi to nekad predlagali, nego je on to danas odlučio iskoristiti!
 2. Vas okrivljuje za svoj neuspjeh
Jedan od načina na koji šef može da izbjegne da djeluje loše u očima svojih nadređenih, je da priča loše o svojim zaposlenima, i svaljuje krivicu za loše rezultate na članove svog tima.
 3. Ne podržava vas
Ako vas šef ne podržava, ili ne zauzima vašu stranu, kada dođe do konflikta ili problema u firmi, shvatate da mu nije stalo do vas.
 4. Ne daje vam potrebne informacije
U slučaju da šef od vas krije informacije bitne za rad, to znači da vam ne vjeruje ili da namjerno skriva informacija kako bi imao cijelu situaciju pod svojom kontrolom
 5. Nemate poštovanja za njega
Šef koji nije svojim autoritetom zaslužio poštovanje članova svog tima, nije dobar šef i ne stvara pravu timsku atmosferu.
6. Vi ste krivi što je firma negativno poslovala
Naravno da je vaš godišnji odmor uticao na smanjenje prihoda firme, te da vaša prehlada i upala pluća je morala pričekati, jer kako baš sada da te zabole leđa, ili ti pukne slijepo crijevo! 

Primjedbe

Popularni postovi